272557.jpgJussi Parviainen ilmestyy toistuvasti estradille, yleisön pyynnöstä tai ilman.

Aiemmin syksyllä näin hänet Big Brotherin studio-osuudessa kommentoimassa kilpailijoiden rooleja tavalla, jota vain toinen parviainen ymmärtää, jos ymmärtää. Seuraava ahaa-elämys syntyi katsoessani verkostoliikemies Petteri Jussilan vaiheista kertovaa dokumenttia. Parviainen oli mukana säätämässä Jussilan mediaimagoa, suoltaen englanninkielisiä nollatermejä. Hekottelin kotisohvalla, vaikka dokumentti kokonaisuudessaan oli myös surullinen näky, monella tapaa.

Parviainen on ollut syksyn aikana julkisuudessa niinikään luottokorttikähinöidensä takia. Nyt asiaan on saatu selvyys. Parviainen selitti tapahtunutta eilen Iltalehdessä. Maksuvälinepetos on hänen mukaansa vain poliisitermi. Pankilla on korttivahti, joka reagoi automaattisesti, kun raja ylittyy. Nämä ylittymiset sitten kirjautuvat tietokoneelle, josta se on poliisin nähtävissä, Parviainen valaisee ja toimittaja Tuula Nieminen kirjaa.

Lähipiiriini kuuluva pankkityöläinen valaisee lisää. Ei ole mitään automaattista korttivahtia, jonka reagoimisia poliisi katselee. Maksuvälinepetos toden totta on poliisitermi, mutta sen ymmärtämiseen ei tarvita nimismiestä. Se on sitä, miltä se tavanihmisen korviin kuulostaa.

Voiko Parviaista kutsua taiteilijaksi? Näillä näytöillä tituleeraisin häntä korkeintaan Suureksi Selittäjäksi ja mediaa hyväksi yleisöksi.