Kylpyhuoneremontti. En tiedä, miltä kulmalta asiaa pitäisi lähestyä. Myönteinen ajattelija näkisi sielunsa peiliin piirtyvän raikkaan, kauniin ja modernin kylpyhuoneen, jota ei entiseksi tunnistaisi. Pessimismiin taipuvainen näkisi peilissä toimimattoman vessan, pölyä, laastia, vesivahingon ja lauman saamattomia remonttimiehiä.

Kun muutimme vajaa vuosi sitten nykyiseen asuntoomme, aavistimme, että kylpyhuoneremontti saattaisi olla edessä ennen taloyhtiön putkiremonttia. Heitimme asian kuitenkin sivuun odottamaan sopivampaa ajankohtaa. Se tuli nopeammin kuin arvasimme. Aika pian havaitsimme kylpyhuoneessa ummehtuneen hajun ja remonttimiehemme mittari puolestaan rekisteröi tilassa himpun verran kosteutta. Kun vielä raskaustesti näytti lokakuussa plussaa, asia hiipi lopullisesti takaisin agendalle.

Nyt odotamme luottoremonttireiskamme paluuta kaukomatkalta, jotta pääsemme konsultoimaan ammattilaista budjetista, materiaaleista, aikatauluista jne.

Karkeasti arvioiden joudumme elämään kolmisen viikkoa ilman kylpyhuonetta, joka toimii myös vessana. Asunto on siis tuolloin käyttökelvoton. Olen yrittänyt jo etukäteen tunnustella Fundamentalistin näkemystä mahdollisista vara-asumuksista remontin aikana. Itse olisin valmis tyytymään majailuun ystävien ja sukulaisten nurkissa. Vaan turha toivo, Fundamentalistille ajatus on ahdistava. Arvatenkin hän on huolissaan aamuisista vessaistunnoistaan, joiden aikana moni ehtisi viimeistellä väitöskirjansa.

Samalla tavalla ahdistava Fundamentalistille tuntuu olevan ajatus hostelliin muuttamisesta. Lomaakaan emme voi sijoittaa remontin ajalle, koska siihen ei yksinkertaisesti ole varaa. Projektimme alku ei näytä kovin lupaavalta.

Milloin se Pursimiehenkadun yömajan remontti valmistuukaan?