Hermo meni ihan just. Katsoin uusintana viime perjantain Jälkiviisaita.

Syyttäjäkeisarinna Ritva Santavuori pääsi paasaamaan pähkinäsaarenrauhanaikaisia näkemyksiään jälleen kerran. Santavuoren tärkeimmät teesit olivat tällä kertaa "poliisi toimii hienosti" ja "Rajamäki on hieno ministeri". Santavuori sanoo katsovansa Rajamäen työtä ammattilaisen silmin ja pystyvänsä siten toteamaan, että ministeri toimii oikein. Hevon helvetti sentään, ministeri on muistaakseni poliitikko, suuntaviivojen vetäjä eikä mikään virkamies!
 
Älyllistä, pohdiskelevaa keskustelua on näemmä turha käydä, koska lopullinen totuus on jo Ritvan tiedossa. Eikä poliisin toiminnasta sovi keskustella. Kohu on hänen mielestään median väkisellä kyhäämä, kun muitakaan uutisaiheita ei ole. Sekin on kuulemma vain voivitsipikkuharmi, jos joku sivullinen jäi  saartorenkaaseen, kun oli "vetelehtinyt" kyseisenä lauantai-iltana Helsingin keskustassa. Ritvan mielestä mellakkapoliisirivit näyttivät lehtikuvissa tyylikkäiltä ja Vaasassa vieraillut Ruotsin kuningaspari on ihana. Voi yksinkertaisuuden ylistys.

Ja minkä ihmeen takia mieskeskustelijat Claes Anderson ja Ville Blåfield nyökyttelivät, vaikka Andersoninkin naamalta näki, että sanottavaa olisi? Nyt jumankekka Santavuorelle joku räväkkä vastapari tai sitten emäntä pois ruudusta.

Kiehun.