Siellä Mazda-polo kyyhötti vieraalla parkkipaikalla. Päällisin puolin auto oli kunnossa, mutta sisusta oli tyhjennetty kaikesta tavarasta. Onneksi kärry hyrähti käyntiin moitteettomasti, vaikka kojetaulun alapuolella roikkui erinäinen määrä irtonaisia johtoja. 

Fundamentalisti totesi muiden lähipiiriimme kuuluvien amatööritutkijoiden kanssa, että auto oli ajettu parkkipaikalle aivan vastikään. Renkaanjäljet olivat painautuneet tuoreen lumikerroksen päälle. Ovet oli lisäksi lukittu ja voron heijastin (!) roikkui taustapeilistä. Tästä kylmähermoiset etsivämme päättelivät, että roisto oli suunnitellut vielä jatkavansa matkaa. Hieman harmittaa, että meillä ei ollut aikaa jäädä kyttäämään parkkipaikkaa. Paha ei tällä kertaa saanut palkkaansa, mutta me saimme auton takaisin.

Fundamentalisti hankkii tänään rattilukon, jotta kosla pysyisi jatkossa hallinnassamme. Murtautumista se ei tietenkään estä, mutta eipä sisällä enää ole mitään ryöstettävääkään.

Jos tunnette rikollisryhmän, joka jättää rikospaikalle pääkalloheijastimen luomaan pelkoa kanssaihmisiin, ilmoittakaa minulle tai Itäkeskuksen poliisille.