40369.jpgPaniikki hiipii vähitellen myös Suomeen. Ihmiset toimittavat kuolleita lintuja Eelaan tutkittavaksi. Asiantuntijat ovat joutuneet muistuttamaan kansalaisia siitä, että lintujen kuoleminen ei ole kovin poikkeuksellista. Linnutkin menehtyvät ennen pitkää. Erikoista ei myöskään ole se, että polojen ruumiit löytyvät luonnosta, koska linnut muutenkin hengailevat siellä.

Yritämme uutistoimituksessa päästä yksimielisyyteen siitä, millainen linja lintuinfluenssan suhteen pitäisi ottaa. Toisaalta tiedon levittäminen on tärkeää, jotta mahdollinen epidemia saadaan pidettyä aisoissa. Mutta, mutta. Tiedolla on myös ikävä tapa lisätä tuskaa. Vaara saa hurjat mittasuhteet, vaikka tässä vaiheessa auton alle jääminen on huomattavasti todennäköisempää kuin tartunnan saaminen. Voin jo kuvitella sieluni silmin, kuinka hätääntyneet kansalaiset pian hankkivat purkkiruokaa ja pullovettä, jotta voivat paeta virusta kodin seinien sisään. Suoraselkäiset perhettään suojelevat miehet hakevat haulikon ja lahtaavat pikkulintuja kotipihasta.

Aamun uutisten mukaan lihatalot suhtautuvat luottavaisesti broilerinsyönnin jatkumiseen Suomessa. Niiden mukaan notkahdusta saattaa tapahtua vain muutaman prosenttiyksikön, jos tauti leviää Suomeen. Ja jos tädillä ois munat, niin täti ois kai setä.