Kymmenen ärsyttävimmän luonteenpiirteen listalla keikkuu ainakin pihiys. Sitä pidetään tiettävästi myös hyvänä ominaisuutena: Kun elää suu säkkiä myöten, pärjää myös huonoina hetkinä. Sähkön kilpailuttaminen, edullisimman asuntolainan etsiminen ja kulutusluottojen kartteleminen ovat tietenkin kannatettavia puuhia. Mutta silloin kun pihiydestä tehdään taidetta, minä työnnän sormet kurkkuun.

Te tiedätte ne kaverit, jotka yhteisen oluthetken jälkeen ynnäilevät senttejä, jotta eivät jäisi kustannuksissa tappiolle. Puuttuvasta viisikymmensenttisestä muistetaan huomauttaa vielä seuraavalla tapaamiskerralla, mahdollisesti vuosien päästä.

Onko saituus naisellinen piirre? Vanhassa jutussa kuvailtiin sukupuolten eroja rahankäytössä seuraavasti. \"Kun miehet päättävät ravintolaillallistaan, jokainen jamppa lätkäisee pöytään korttinsa ja pyytää höyläämään koko summan siitä. Kun naisten illallisessa tulee laskun aika, salamannopeasti pöydälle ilmestyy joukko pieniä laskimia, joilla ryhdytään kuumeisesti tekemään isojakoa. \"

Onneksi on yösähkö

Ystäväni kertoi rahantarkasta tuttavapariskunnastaan. Naisosapuoli oli halunnut tarjota muutamalle kaveriporukan tytölle illanvieton kotonaan. Ystäväni oli mukavana ihmisenä napannut kaupasta tuomiseksi patonkia. Kun hän oli saapunut leivän kanssa kyläpaikkaan, vastassa olikin yllättäen närkästynyt emäntä. Syynä oli patonkien olomuoto: Ne piti paistaa valmiiksi uunissa.

- Onneksi kohta alkaa yösähkö, nainen huokaisi.

Tämän jälkeen hän väänsi uunin lämpiämään ja laittoi heti patongit sisään. Uunin lämmettyä riittävän lämpötilaan emäntä sammutti sen ja ilmoitti paistavansa leivät jälkilämmöllä.

Illallispöytään hän nosti salaattikulhon. Annos koostui salaatinlehdistä ja porkkanaraasteesta, johon oli lisukkeeksi pilkottu yksi tomaatti, neljän ihmisen tarpeisiin. Joukkio söi siis salaattia ja ystäväni tuomia, kalliilla rahalla paistettuja patonkeja.

Ruokailun jälkeen naisryhmä teki lähtöä yöelämään. Kävelyintoisen emännän vastustuksesta huolimatta naiset tilasivat taksin. Autossa saituri ryhtyi miettimään illan jatkoa.

- Kun minä nyt tarjosin nuo syömiset, niin tehän voisitte jokainen tarjota minulle yhden drinkin baarissa. Päästäisiin siten tasoihin.  

Lopulta emäntä lyöttäytyikin yhden naisen mukaan baaritiskille ja ilmoitti ottavansa samaa kuin tarjoajakin.

- Jäävettä, kiitos!