193573.jpgViivi Avellan seurustelee, mutta on omien sanojensa mukaan mieleltään ikisinkku. Jos Fundamentalisti ilmoittaisi julkisesti olevansa avioliitostaan huolimatta mieleltään ikisinkku, asiasta saattaisi syntyä pienimuotoinen perheneuvottelu.

No, me olemmekin tylsiä. Mutta koska Avellan on sinkkumielinen, hänen on pitänyt kirjoittaa kirja aiheesta. Anna-lehdessä Avellan kertoo Sinkkunaisen käsikirjalleen olevan tilausta, koska markkinoilla ei ole yhtään sinkkunaisille suunnattua kirjaa. Jaa? Kirjailija on tainnut olla kiireinen juuri silloin, kun hänen piti mennä etsimään sinkkukirjoja kaupasta tai kirjastosta. Esimerkiksi Sari Norkola kirjoitti joitain vuosia sitten kirjan, jonka nimi on sattuvasti Rakkausmagneetti - Sinkkunaisen käsikirja.

Avellanin mukaan voi todeta "so what", jos nainen ei löydä elämänkumppania, koska Suomessa myös nainen pärjää työtä tekemällä eikä tarvitse elättäjää. Sepä olikin uutinen. Työn kanssa on tosin hankalampi saada esimerkiksi lapsia ja elää perhe-elämää, jota moni kolmekymppinen kaipaa.

Nyt taisi mennä liian vakavaksi. Avellan kertoo, että viihdyttävä kirja on suunnattu huumorintajuisille ihmisille. Minua naurattaa jo nyt, vaikka en ole edes lukenut teosta.

Keskustelin Avellanin kanssa erään kerran, kun hän oli eurovaaliehdokkaana. Kun jutustelin jotain alkoholipolitiikasta, hän tokaisi: "Kyllä minun pitää halutessani voida ostaa lähikaupasta punaviinipullo, kun palaan töistä kotiin illalla yhdentoista aikoihin. Jos myynnin vapauttaminen lisää alkoholisairauksia ja -kuolemia, se on vain hinta, joka vapaudesta on maksettava". Ei saanut minun ääntäni.