Jatketaanpa samalla radalla. Mäkihyppääjä ja hänen vaimonsa ovat toki iltapäivälehtien käsitys myyvästä uutisesta, mutta kelpaa muillekin.

Tulimme kesälomareissullamme Savoon sukuloimaan appiukon luona. Epäkohteliaana tapanani on kyläpaikoissa raottaa liinaa olohuoneen pöydällä ja kurkistaa lehtiosastolle. Tällä kertaa silmäilin Savon Sanomia ja totesin lehden olevan ainakin Keskisuomalaisen kopio. Synergia jyrää.

Savon Sanomien alta löytyi läpyskä, jonka kannessa toljotteli mäkihyppääjä vaimoineen. Ukko oli päässyt sairaalasta haimatulehduksen jäljiltä ja Seiskan luottotoimittaja oli kiikuttanut hänelle mäyräkoirallisen piimää. Oijoi, hirmu hauskaa. Toimituksessa on varmaan hihitelty ihan porukalla. Seiska taatusti toivoo mäkihyppääjän kuitenkin heittävän piimät mäkeen, jotta lehteen saadaan uutta matskua.

Olen usein ihmetellyt, missä ovat ne miljoona lukijaa ja aika monta tilaajaa. Joskus totuus on lähempänä kuin arvaatkaan. Mieheni isän perheeseen lehti ei ole kulkeutunut kampaajalta tai "ihan vahingossa naapurin lehtilaatikon nurkilta". Ovat tilaajia.

Ps. Huomaan, että on kesä. Seiska kertoo netissä tuoreimpana uutisenaan Lola Odusogan poikavauvasta. Kuohuttavana yksityiskohtana etusivulle on präntätty: Yli viikon myöhässä!! Hyvänen aika, voivatko vauvat syntyä muulloin kuin laskettuna päivänä?