Aamupäivällä kerroimme muiden STT:n asiakkaiden tapaan, kuinka Suomen satamissa toimiva Delicatering aloittaa yt-neuvottelut. Perheyritys ei ole koskaan joutunut moisen tilanteen eteen, kertoi toimitusjohtaja. Uutisessa vielä kuvailtiin, kuinka työntekijät olivat marssineet ulos yt-ilmoituksen jälkeen, mutta aikovat palata töihin taas huomenna.

Onneksi emme reagoineet uutiseen kovin voimallisesti. Syynä ei ollut huijausepäily, vaan se, että mahdollinen irtisanottavien määrä jäisi pariinkymmeneen. Myöhemmin päivällä STT ilmoitti seuraavaa:

"Älkää käyttäkö Delicateringin yt-neuvotteluja koskevia uutisia. Emme ole löytäneet yhtiöstä mitään tietoja ja uutisen välittänyt henkilö näyttää aiemminkin yrittäneen samaa."

Ilmeisesti kyseessä on sama henkilö, joka on niittänyt mainetta myös autokauppahuijauksilla. En tiedä, miten asia on edennyt STT:n koneistossa, mutta ainakaan meillä uutinen ei saanut hälytyskelloja soimaan. Median huijaaminen on pelottavan helppoa ja helpommaksi muuttuu, kun työtahti kiristyy. Lähteiden tarkistaminen alkaa olla liian monessa talossa vain etäinen muisto menneisyydestä.