Taloyhtiömme on muuttunut slummialueeksi. Noin viitenä iltana seitsemästä talossa on bileet. Olen itsekin joskus kuvitellut olevani nuori, joten ymmärrän, että välillä on pakko bailata. Konservatiivinen täti minussa nousee kuitenkin esiin, kun bassonjytke voimistuu entisestään puolenyön jälkeen. Viime viikonloppuna mitta täyttyi, joten hiippailin möhömahani kanssa yläkertaan ja soitin ovikelloa. Tällä kertaa juhlijat olivat kaksi kerrosta ylempänä ja meillä nukkuminen ei onnistunut edes korvatulppien kera.

Kysyin oviaukossa notkuvilta nuorilta, mahtavatko he ollenkaan ymmärtää soittamansa musiikin äänenvoimakkuutta. Kiiluvasilmäinen kundi kaljapullon varressa yritti ryhdistäytyä ja hoki vain: "Tottakai, tottakai". Pyysin heitä hiljentämään volyymia nyt ja myös tulevina bailuiltoina. Kundi vastasi: "Tottakai, tottakai" ja otti tukea seinästä. Tyytyväisenä kansalaisrohkeuteeni hipsin alakertaan. Hyvä suoritus muuten, mutta äänenvoimakkuus ei juurikaan muuttunut. Olin jo raivon partaalla ja menossa uudelleen ovelle, kun kuulimme jengin tekevän lähtöä taksille.

Tällä viikolla soitin isännöitsijälle ja sovimme, että seuraavasta vastaavasta episodista edessä on kirjallinen varoitus. Jos mikään konsti ei tehoa, vuokralaiset on helppo saada häädetyksi.

Mutta ongelma ei ole vain asunto numero kuusi. Bileiden järjestysvuoro tuntuu kiertävän asuntoamme niin, että jos tänään pirskeet on numero kuutosessa, huomenna ne järjestetään seinänaapurissamme numero kakkosessa. Viikonloppuna bailataan toisessa seinänaapurissa, jonne ei pääse valittamaan, koska asunto sijaitsee eri rapussa. Ensi viikolla kierros alkaakin taas yläkerrasta. Näin jatketaan, kunnes konservatiivinen täti joutuu suljetulle osastolle.

Voiko koko taloyhtiön häätää?