97726.jpg
Tilasin uuden naistenlehden. Älkää heristäkö nyrkkiä, olkaa ystävällisiä. Tiedän, että olen juuri päässyt pitkän rupeaman jälkeen eroon Kotivinkistä. Niin siinä kuitenkin kävi, että sorruin Annan kesätarjoukseen. Näin Yhtyneiden Kuvalehtien lähettämän tarjouskirjeen tupsahtaneen postiluukusta ja päätin heti, että tähän syöttiin minä tartun. Näpyttelin tilauksen netissä ja nyt saan 12 Anna-lehteä kotiini hintaan 26 euroa. Onko se edullista? Yhden lehden hinnaksi tulee reilu kaksi euroa. Samalla hinnalla ostaisin arkipäivänä molemmat iltapäivälehdet.Tjaa.

Miksi sitten Anna? Jotenkin minulla oli sellainen kuvitelma, että lehti sisältää vähemmän meikki-, sisustus- , ja puutarhavinkkejä kuin muut akkainlehdet. Kutsukaa minua epänaiseksi, mutta en jaksa lukea kuvakirjallisuutta. Katsella naamakuvia naisista, joilla on luomillaan Lumenen sävyä "rantakaisla". Puutarhaa ei ole, ja sisustaminen kiinnosti lähinnä remontin yhteydessä. Haluan tekstiä! Artikkeleita asioista. En itse asiassa ole edes innokas rajaamaan artikkeleiden käsittelemää aihepiiriä: Pahimmassa lukuhimossani luen jopa Fundamentalistille tulevaa Urheilulehteä. Tiedänpähän jotain suomalaisen jääkiekon kuvioista ja pesäpallon viimeisimmistä kuulumisista.

Annan nyt Annalle mahdollisuuden. Tosin tilauksen lähettämisen jälkeen katsoin tarkemmin tarjouslappusta. Siinä kerrotaan, että tilaajalle tarjotaan luettavaksi mm. Uusi tyyli töihin ja Syksyn suuret muotinumerot. Epäilykseni heräsivät, mutta katsotaan rauhassa, kuinka suhteemme alkaa toimia. Jos näyttää huonolta, lupaan katkaista siteen rivakammin kuin Kotivinkin kohdalla.

Lukuhimo on nyt suurimmillaan, kun lojun kotona odotellen Nyyssösen lähtökäskyä. Olen kahlannut läpi jo useampia romaaneja, joista ylivoimainen ykkönen on Pirkko Saision Punainen erokirja. Kirja on kuin pitkä kaunis runo, mutta ilman tyhjänpäiväistä lässytystä ja maalailua. Olen rationaalinen ja valikoiva lukija: Jos kirjailija ryhtyy monisanaisesti kuvailemaan syvällisen sielunsa tilaa suhteessa ympäröivään metsämaisemaan, harppaan oitis seuraavaan kappaleeseen. Niukkasanainen, mutta paljon puhuva Saisio on todella Finlandiansa ansainnut.

PS. Jos Kotivinkki koskaan luopuu toiminnastaan kannattamattomana (toiveikas hymy), minulla on tuotenimelle uutta käyttöä. Jallujen ja Kallejen joukkoon R-Kioskin hyllylle mahtuu yksi parisuhdekeskeinen pornolehti: Kotivinkki. Lehden välissä voisi ilmestyä aika ajoin liitteitä jokaiseen makuun. Esimerkiksi tissiosastosta kiinnostuneille viikkoliite Kotihinkki ja tietenkin joka kuukausi ilmestyvä Kotihintti, ihan vain suvaitsevaisuuden nimissä.