Bodomia tulee korvista ja silmistä ulos. Tämänpäiväisen työrupeaman jälkeen olen aavistuksen liian hyvin perillä syyttäjien ja puolustuksen näkemyksistä. Toisaalta pidän juttua mielenkiintoisena. Aika monet ovat sitä mieltä, että NG jää tuomitsematta. Kun itse olen perehtynyt aineistoon, tuntuu erittäin epätodennäköiseltä, että kukaan muu voisi olla syyllinen.

Ulkopuolinen murhaaja olisi ensin riisunut omat kenkät, pukenut NG:n kengät, sen jälkeen surmannut kolme nuorta, raahannut NG:tä rantaan ja takaisin, ottanut kengät jalastaan ja vienyt ne Boismanin kenkien kanssa lähistölle piiloon. Salaperäinen kenkämurhaaja? Tuntuu kyllä ihan tolkuttomalta. Toisaalta, oikeus ei voi ottaa sitäkään riskiä, että syytön mies tuomittaisiin. On pienempi paha päästää syyllinen mies vapaaksi kuin pistää syytön mies vankilaan. 

Oma pohdintansa on se, kuinka terveellistä Bodom-uutisoinnin laajuus on. Vaikka asia onkin tavalliselle kansalaiselle human interest-mielessä kiinnostava, sillä ei liene kovin suurta yhteiskunnallista merkitystä. Omaisille tietenkin on tärkeää saada selvyys siihen, mitä telttaretkellä tapahtui. Itselleni olisi sietämätöntä, jos en tietäisi, kuinka S menehtyi. S:n kuolema oli onnettomuus. En voi edes kuvitella, miten hankala tilanne on omaisille, joiden läheinen on menehtynyt rikoksen kautta.

Kalja vai siivous, kas siinä pulma

Tänään on siis perjantai. Kotona on hirvittävä kaaos, jota minun pitäisi lähteä selvittämään. Toisaalta puhelimeeni tuli juuri viesti Kollegalta. Hän ja tyttöystävänsä Leidi odottavat minua keskustassa. Tämä tarkoittanee kaljanjuontia.Olen tuntenut Kollegan jo useiden vuosien ajan. Hän on oikeastaan parhaimpia ystäviäni ja ollut tukenani pahoissa paikoissa.  Nyt olisi tietysti mukava tavata, ottaa yksi tai kaksi lasillista ja kerätä kehuja rusketuksellani. Toisaalta, jos en nyt siivoa, sama sotku on kämpässämme koko viikonlopun. Huomenna ja sunnuntaina ei ole tilaa siivoukselle.

Itse asiassa olen jo päättänyt mennä kaljahommiin. Kunhan tässä yritän esittää edes lievästi vastuuntuntoista aikuista.