105085.jpg
Fundamentalisti painostaa minua kirjoittamaan blogiini pallosta ja miehistä.

- Etkö sä vieläkään ole kirjoittanut mitään MM-kisoista, hän tivaa.

Niin, miksi en ole? Olenhan viimeisen viikon ajan katsonut enemmän jalkapalloa kuin todennäköisesti koko MM-kisoja edeltävän elämäni aikana. Fundamentalistin päiväohjelma rakentuu työn, oman urheilun ja kisojen ympärille. Siitä onkin helppo laskea, miten paljon muuta luppoaikaa siunaantuu.

Päätin jo ennen kisoja, että olen aktiivinen ja osallistuva vaimo. Ihmisellä näyttää olevan kyky kiinnostua mitä kummallisimmista asioista, jos pakko on. Tässä toimii sama logiikka kuin siinä, että matkustaa junalla pitkää matkaa ja mukana on vain yksi sanomalehti. Kun vaihtoehdot ovat vähissä, tylsistynyt matkustaja löytää itsensä tavaamasta yhtiökokouskutsuja tai Ö-osaston pikkuilmoituksia. Fundamentalisti kylläkin ehdotti toisen television hankintaa, mutta arvelin, että kotiimme muuttavan lapsen kasvatus tulee vaatimaan nekin eurot. Katson siis jalkapalloa ja olen oppinut paljon! Esimerkiksi:

- Wayne Rooney pääsi sittenkin pelaamaan ja se ilahduttaa englantilaisia
- Eräällä Angolan pelaajalla on aivan naurettava otsatukkatöyhtö
- Paitsiosääntö on uudistunut ja koskee nykyään vain aktiivista pelaajaa
- Meksikon valmentaja on ihan varmasti hirveä häntäheikki
- Pallon pysäyttämistä kutsutaan myös kuoletukseksi tai haltuunotoksi

Vauvalle pitäisi kuulemma soittaa tiettyä kappaletta mahdollisimman paljon loppuraskauden aikana. Lapsi oppisi tuolloin muistamaan sävelet ja syntymän jälkeen kappaleen soittaminen itkuisena hetkenä voisi rauhoittaa häntä. Yritinkin olla aktiivinen ja soittaa hänelle päivittäin mm. rakastamani ruotsalaislaulajan Lisa Ekdahlin tuotantoa, mutta systemaattisuus katosi projektista muutaman päivän jälkeen. Samalla tavalla olen yrittänyt lastenloruja, mutta sekin jäi. Yksinkertaisesti siitä syystä, että tunsin itseni typeräksi lässyttäessäni mahalleni.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että vauvan itkiessä kaivamme esille videokasetin ja kuuntelemme uudelleen vaikkapa Italian avausottelun selostusta.