On kai myönnettävä, että minäkin alan vanhemmiten kärsiä pms-oireista. Olo on ollut jokseenkin surkea jo useamman päivän, itku on herkässä ja väsymys painaa. Nuorempana en ymmärtänyt kavereita, jotka riutuivat pms-oireiden ja kuukautiskipujen kanssa.

Pidin liikuntatunneilta pois jäämistä lähinnä lintsaamisena. Mitä se kyllä itse asiassa taitaa ollakin. Kohtuullisten kuukautiskipujen kanssa pärjää samalla tavalla niin maantiedon kuin liikunnankin parissa. Pieni huhkiminen tekee jopa hyvää. Ja jos kivut ovat todella kovat, kuten minulla viime aikoina, ei mistään tule mitään. Silloin pyörrytään, maataan, voivotellaan, ja tärkeimpänä, saadaan säälihalauksia ja -pusuja poikaystävältä. Olettaen että olemme siinä vaiheessa puheväleissä.

Uusin tuttavuus on kuukautiskierron vaikutus henkiseen tilaan. Jostain syystä minulle tulee nykyään noin kerran kuussa aika, jolloin kynän tippuminen lattialle saa kyyneleet silmiin. Voi tietysti olla, että on helppo sysätä omat typeryydet biologian syyksi. Täytyisi ehkä ryhtyä pitämään tarkkaa päiväkirjaa tuntemuksista. Mutta huoli pois, te neljä vakituista lukijaani, En aio tehdä sitä täällä!

Toim.huom.Törmäsin taannoin Kampissa pieneen painoliikkeesseen, jonka nimi oli PMS Print. Arvelin, että firmassa tuskin on hameväkeä töissä.

Tervetuloa Nassu!

Fundamentalisti palasi Kuopiosta mukanaan sininen Nassumme. Näin olen nyt ristinyt Nissan Sunnymme vuosimallia 1989. Pelkään pahinta eli sitä, että kaara hajoaa alta aikayksikön, minkä jälkeen pihallamme on vain 700 euroa maksanut kasa metalliromua. Onneksi uutisissa kerrottiin vastikään, että romuautojen metallille on kysyntää ja roskasta saattaa saada jopa muutamia kymmeniä euroja. Vähintäänkin ilmaiseksi käy romurane hakemassa kotteron. Toisaalta, voihan olla, että Nassu yllättää epäilijät ja toimii kesäautonamme ensi vuonna.