48021.jpg

Suurperheen äiti lupasi seksiä - vei rahat!

Matin uusi rakas: Kolmen lapsen äiti!

Tässä muutamia otteita viime aikojen lööpeistä. Äitiys on selvästikin ominaisuus, joka on jollain tavalla raskauttava tai ainakin merkillepantava asianhaara. On jo aika paha juttu viedä kanssaihmiseltä rahaa, mutta olla nyt vielä kaiken lisäksi suurperheen äiti. Puhumattakaan tuosta seksipuolesta. Seksi ja suurperheen äiti on hälyttävä yhdistelmä (vaikka itse asiassa ne liittyvät toisiinsa varsin luontevasti). Toinen otsikko on jo ongelmallisempi tulkinnan puolesta. Onko kolmen lapsen äitiydessä on jotain arveluttavaa silloin, kun ollaan suhteessa pääministeriin? Entä jos lapsia olisi vain kaksi tai yksi? Tai:

Matin uusi rakas: Lapseton nainen!

Voi toki olla, että alkuperäinen otsikko on tarkoitettu neutraaliksi luonnehdinnaksi kyseisestä naisesta. Ehkä lööpinlaatijat eivät yksinkertaisesti pysty tarjoamaan naisesta muuta informaatiota. Esimerkiksi:

Matin uusi rakas: Punatukkainen nainen!

Matin uusi rakas: 168-senttinen nainen!

Matin uusi rakas: Huumorintajuinen nainen!

Vaikka olen tehnyt tähänastisen urani sähköisen median puolella, tiedän sen verran, että jokainen lööpin sana mietitään tarkkaan. Lukijan toivotaan päättelevän jotain rivien välistä ja innostuvan ostamaan lehden. Lööpeissä voidaan vedota kulttuurisiin oletuksiin, joihin ilmeisesti kuuluu myös se, että äidin tekemät pahat asiat ovat kaksinverroin huolestuttavampia kuin muiden. Suhteen aloittaminen tai seksin harrastaminen äiti-ihmisen kanssa on sekin skandaalinkäryistä.

Tämänkaltaiset otsikot osuvat tietenkin silmiini eri tavalla kuin ennen. Vatsan kasvaessa tulee nimittäin mietittyä, millaista muutosta minulta odotetaan tai mitä minä itseltäni odotan. Sanottakoon kuitenkin, että en sentään suunnittele ryhtyväni huijaamaan seksinkipeitä miehiä tai tapailemaan pääministeriä.

Entä mitä tästä otsikosta tuumaatte?

Suurperheen isä lupasi seksiä - vei rahat!