Uutishuoneessa vouhkataan jälleen Tarja Turusesta. Kerrataan, miten uutinen tuli viikonloppuna toimituksen tietoon ja miten siitä kerrottiin yleisölle. Vielä enemmän keskustellaan siitä, mikä on koko totuus Nightwishin jäsenten välisistä riidoista.

Muutoin ihan järjissään olevat kollegani pitävät eroa vuosisadan uutisena. Samat henkilöt ovat tuskin ostaneet yhtään levyä ja luultavasti vaihtavat radiokanavaa, jos Nightwish alkaa soida. Minusta on ihan hupaisaa, että suomalainen goottibändi menestyy myös kansainvälisesti, mutta entä sitten?

Saan vastauksen: No mutta herranen aika, kyseessähän on suomalaisen rockin vientivaltti! Nightwishiä pyörittävät yritykset tekevät kuulemma muutaman miljoonan liikevaihtoa. Hyvä se on sekin, noihin summiin pitää myydä muutama levy ja pari oheistavaraa. Eräs toinen vientivalttimme, Stora Enso kertoo tänään noin 2000 työntekijän vähennyksistä. Firman liikevaihto oli vuonna 2003 reilut 12 miljardia euroa. Nightwish ei heiluta Suomen bruttokansantuotetta suuntaan tai toiseen.

Rehellisesti voi toki myöntää, että Turusen lähtö Nightwishistä on inhimillisesti kiinnostava uutinen. Moni uutistoimittajakin haluaisi tietää, mitä bändissä on todella tapahtunut. Onko Tarja kauhea akka, vai onko Marcelo kaiken pahan juuri. Tai kuka tietää, ehkä Tuomas on ollut jo vuosia rakastunut Tarjaan, eikä enää voinut sietää mielitiettynsä kiintymystä toiseen.

En jaksa teeskennellä, että Tarja Turusen erottaminen Nightwishistä olisi yhteiskunnallisesti merkittävä uutinen. Ei se ole.