42422.jpgVasta pääsin ihmettelemästä, kuinka toimittajat vartioivat tangokuningas Sillanpään puolijulkista salaisuutta. Nyt sekin ajanjakso on ohi, kaapin ovi on avattu ja mummoilla riittää ihmettelemistä.

Takavuosina tulin sanoneeksi keski-ikäiselle tädilleni jotain puolihuolimatonta Sillanpään homoseksuaalisuudesta. Kaupunkilainen, kohtuullisen avarakatseisena pitämäni nainen kiivastui ja sanoi moisten juttujen olevan vain ilkeiden ihmisten pahoja puheita. En edes uskalla kysyä häneltä fiiliksiä nyt. Vai olisikohan niin, että täti on nähnyt valon jo aiemmin.

Uutinen on otettu vaisusti vastaan. Työpaikallakin on keskustelu enemmän curlingista kuin mistään muusta. Pelikuvioiden lisäksi on pohdittu mm. U15:n viehätysvoimaa. Osa hameväestä on sitä mieltä, että curling-kippari on tosi seksikäs. En tuosta tiedä, mutta on hirmu mukavaa nähdä, kuinka raavaat suomalaismiehet luuttuavat lattiaa ja ihan tosissaan.

Hitsi vie, olisipa mahtavaa, jos Suomi saisi ainoan olympiakultansa curlingista! Jos en olisi siunatussa tilassa, kannustaisin taatusti Uusipaavalniemen miehistön voittoon useamman kaljan voimin.