90331.jpg- Näetkö tämän punaisen nappulan tässä? Kun olen poissa, et saa painaa nappulaa! Muista, että sitä ei missään nimessä saa painaa.

Myöhemmin kehotuksen saaja katselee kaihoavasti punaista nappulaa ja miettii kuumeisesti, mitä mahtaisi tapahtua, jos nappulaa kuitenkin painaisi. Edes vähän. Aika kuluu ja olo alkaa muuttua sietämättömäksi, kunnes on pakko siirtyä lähemmäksi nappulaa. Yhtäkkiä kehotuksen saaja ei pysty enää hillitsemään itseään, vaan heilauttaa sormensa salamannopeasti nappulalle ja painaa sitä.

Hirviömonsteripoppoo Lordi vetosi Euroviisu-voiton jälkeen lehdistöön, jotta heidän kasvojaan ei paljastettaisi yleisölle. Lordin jäsenet toivoivat, ettei heidän elämäntyötään tuhottaisi. Tässä vaiheessa moni näppäräsorminen oli jo löytänyt kuvat netistä. Vetoomusten ja erilaisten kuvausjärjestelyjen jälkeen kävi kuitenkin niin, että Seiska läväytti Tomi Putaansuun maskittoman naaman kansikuvaan. Ihan tavallisen näköinen jätkä, rokkimiehiä. Kaiken vouhkaamisen jälkeen olisi voinut kuvitella, että maskien alta paljastuu jotain entistä kammottavampaa.

Nettiin on perustettu Seiskan vastainen adressi, joka on kerännyt suurta suosiota. Kuulin hetki sitten, että Seiskan toimituksen luokse Punavuoreen suunnitellaan nyt iltapäiväksi mielenilmausta. Lehtitilauksia on peruttu ja toimituksen edustajia uhkailtu. Seiskan tilauskannan supistumisesta en osaa olla huolissani, mutta fanaattisten Lordi-fanien mielenterveyden tila sen sijaan saa minut mietteliääksi. Mitä ilmeisimmin näillä ihmisillä on runsaasti aikaa käsissään. Ehkä he väsäävät päivät pitkät kannanottoja ja adresseja maailman epäkohtien poistamiseksi. Seiskan vastainen projekti on kenties vain yksi muiden joukossa. Rokkijätkän naama on julkaistu, nyt jätkät ja mimmit barrikadeille!

Entäs Lordi? Käsi sydämelle, onko elämäntyönne nyt tuhottu? Luultavasti alle 5-vuotiaita lukuunottamatta suurin osa kannattajakunnastanne arvasi jo etukäteen, että ette ole syntyneet hirviömaskit naamallanne. Putaansuullakaan ei ole mitään hävettävää, naamavärkkisi on ihan nätti.

Vastaisuuden varalle pieni pr-vinkki. Ei kannata sanoa median edustajille: "tätä ette missään nimessä saa julkaista". Joku saattaakin noudattaa kehotusta, mutta linja repeää taatusti. Toimittajilla ja muulla mediaväellä on tapana olla erityisen kiinnostuneita juuri niistä asioista, joista heidän ei haluta olevan kiinnostuneita. Jos olisitte jättäneet asian sikseen, naamanne olisi esitelty ehkä kerran lehdissä ja muissa tiedotusvälineissä. Sen jälkeen olisitte taas saaneet  tallustella maskienne kanssa rauhassa.

Annan muuten vapaat kädet tämän vinkin hyödyntämiseen kaikille hevihirviöille, jotka ovat jo aloittaneet ensi vuoden euroviisukappaleen säveltämisen.