Krapulapäivä. Suuremmilta pahoinvoinneilta olen välttynyt, mutta yleinen velttous vaivaa. Kävin eilen työkaverin kanssa elokuvissa katsomassa Koti-ikävän ja sen jälkeen terassille. Ilta venyi aikuiseen tapaan vain vähän. Jätin seurueen lopulta Lost and Foundin ovelle ja olin kotona jo puoli yhdentoista aikoihin.

Joku voisi luulla, että poikaystäväni olisi ollut tyytyväinen varhaiseen kotiinpaluuseeni. Vielä mitä, hän vain hoki, että "olisit ihan hyvin voinut olla vielä pidempään". Mies haluaa ilmeisesti osoittaa, että hän ei koe baarissa luuhaamistani minkäänlaisena uhkana. Mustasukkaisuudesta hän ei ole koskaan osoittanut merkkiäkään.

Välillä siitä voisi olla jopa iloa. Kaksintaistelu aamun koittaessa! Olen kyllä ymmärtänyt, että todellisuudessa elämä mustasukkaisen kumppanin kanssa ei tunnu Jane Austenin romaanilta.

Vauvauutisia ja -kuumetta

Kahvittelin äsken Pikkurouvan kanssa. Hän kertoi jo viime viikolla, että nyt se sitten on totta. Pikkurouva on raskautettu. Keskenmenoriski on tosin normaalia korkeampi, joten jännättävää riittää vielä kuukaudeksi. Tänään hän pohdiskeli, voisiko jo ryhtyä hössöttämään. Rohkaisin aloittamaan pienimuotoisesti, vaikka yhden tossun kutomisella.

Kuulemma miehensä on joutunut koville itkukohtauksien ja pahoinvointien kanssa. Luullakseni aika moni mies luopuisi orastavista perhehaaveistaan, jos saisi esikatselun ensimmäisestä kolmesta raskauskuukaudesta. Samaa pätee varmaan myös naisiin. Pikkurouva myönsi minulle toivoneensa salaa pahimpina oksetushetkinään, että raskaus menisi kesken.

Itse vauvakuumetta potevana ihmisenä tietysti kuvittelen, että minähän suorastaan nauttisin kaikista raskausoireista. Taitaa olla yleinen harhaluulo, että äitiyden myötä nainen muuttuu pyhäksi ja hyväksi Äiti Maaksi, joka nurisematta kärsii lastensa eteen vilua ja nälkää.

Alkuvuonna tapaamani gynekologi jäi mieleen. Hän kysyi perheenperustussuunnitelmistani, mihin totesin, että itsellä kuume vaivaa säännöllisesti, mutta poikaystävä epäröi. Ja toisaalta, olimme seurustelleet vasta vähän aikaa.

Tähän gynekologi totesi:
- Niin, miehethän eivät osaa ikinä päättää mitään. Aina vaan katsellaan aidan toiselle puolelle, että josko ruoho olisi siellä vihreämpää.

Ja lisää:
- Tiedäthän, että aina voi sattua ehkäisynkin kanssa pieni vahinko. Kyllä mies isyyteen kasvaa, kun on kasvettava.

Tuijotin naista suu auki. Kehottaako hän tosiaan hankkiutumaan salaa raskaaksi? Siinähän olisi Matti Vanhasenkin ongelmaan ratkaisu. Suomeen saadaan paljon uusia veronmaksajia, kun vauvakuumeiset naiset huijaavat miehiään lisääntymään. Tarvitaan vain propagandakampanja, johon valjastetaan terveydenhoitohenkilökunta mukaan.