Helsingin sanomat tänään:

13089.jpg

Aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun. Ei sillä, että tuntisin Marikaa tai Christeriä, mutta mitä helvettiä? Olen kyllä aiemminkin nauttinut kihla-, avioliitto- ja kasteilmoitusten lukemisesta. Pääsääntöisesti hekottelen kömpelöille riimirunoille, maireille hääkuville ja lasten viisiosaisille nimille. Nyt on henkilökohtaisessa tiedotuksessa noustu uudelle tasolle.

Nakersin kinkkuvoileipääni ja pohdiskelin eri vaihtoehtoja:

a) Christer on löytänyt uuden (mahdollisesti nuoremman!) kumppanin ja jättänyt Marikan tekstiviestillä. Raivostunut Marika päättää kostaa ja laittaa ilmoituksen lehteen.

c) Christerillä ja Marikalla on laaja ystävä- ja sukulaispiiri, jolle asiasta ilmoittaminen tulisi henkisesti liian raskaaksi. He ovat yhteisymmärryksessä päätyneet suosimaan joukkotiedotusvälinettä. Ehkäpä kaikissa maakuntien lehdissä on tänään samanlainen ilmoitus?

c) Marikan kiukkuinen ex-poikaystävä on halunnut kostaa ja levittää väärää tietoa.

Jos vaihtoehto C pitää paikkansa, lehti korjannee virheensä. Helpoiten se käy pienellä kauneushoidolla.
13090.jpgJos tapaus on kuitenkin tosi, miten C ja M odottavat lehteä lukevien läheisten toimivan nähtyään ilmoituksen? Onko kyseessä vihje: Kannattaisi tulla hakemaan kihlajaislahjoiksi annetut Aalto-vaasit ja pöytähopeat pois?