Nassu on joutunut rikoksen kohteeksi.

Teimme lauantaiaamuna lähtöä Turkuun. Olemme Fundamentalistin kanssa surkeita lähdöntekijöitä, joten olimme sovitusta aikataulusta jo reippaasti myöhässä. Kun vihdoin pääsimme autolle puolenpäivän jälkeen, havaitsimme, että bensatankin kansi on auki. Mieleen tulivat isän opastavat sanat: Ei kannata tankata täyteen, koska joku ryökäle yrittää kuitenkin varastaa bensaa. Meidän on ollut pakko tankata täyteen, koska auton bensamittari ei toimi. Ainoastaan siten olemme pysyneet kartalla bensiinitilanteesta.

Lopulta kävi huojentavasti ilmi, että bensaa ei ollut viety, mutta vänkärin puolelta oli menty sisään. Voro oli saanut jollain spesiaaliniksillänsä ikkunalasin alas. Sitten ovi auki ja voila! Jos hampilla oli tässä vaiheessa naamallaan toiveikas ilme, epäilen sen latistuneen pian. Lopullisten laskelmien mukaan hän oli saanut autosta pari parkkikolikkoa, tupakansytyttimen ja kasan paperia hansikaslokerosta. Sinänsä harmillista oli, että papereiden mukana oli auton rekisteriote. Lokerossa olleet Bilteman pyöräilylasit eivät kelvanneet. Myös hampeilla on tyylitajua.

Varmistimme nopeasti, että rekisteriotteen ilmoitusosa oli tallessa kotona. Isäni tiesi kertoa, että vorot saattavat yrittää myydä auton sen avulla. Takakontinkin heppu oli kolunnut. Sieltä ei mukaan ollut kelvannut mikään, ei edes öljykanisteri. Taloudellisia vahinkoja ei siis juurikaan tullut, mutta harmitti kuitenkin.

Teimme rikosilmoituksen murrosta. Netissä täytettävässä lomakkeessa kysytään tietoja mahdollisesta epäillystä tekijästä. Jätimme kohdan täyttämättä, mutta meillä oli omat aavistuksemme. Kulmilla pyörii sekä alkoholisteja että narkomaaneja, joten syyllinen löytynee näistä viiteryhmistä.

Matkalla Turkuun suunnittelimme kostotoimenpiteitä. Pohdimme, mitä tekisimme, jos näkisimme hampin syynäämässä Nassua. Päätimme, että riennämme paikalle, sanomme pari nasevaa sanaa ja työnnämme voron takaluukkuun. Tai ehkä annamme kaksi vaihtoehtoa: Joko menee itse luukkuun tai joutuu laitetuksi. Sen jälkeen laitamme luukun kiinni, ajamme Nassulla lähimmälle poliisiasemalle ja luovutamme hampin virkavallan haltuun. Melkein odotan tilaisuutta suunnitelman toteuttamiseen. Siitäs sitten saat, hamppi! Toivottavasti takakonttiin tunkemista ei luokitella itsepuolustuksen liioittelemiseksi tai muuksi laittomuudeksi. Ehkä pääsemme lööppiin: Pariskunta tunki naapurin takakonttiin - jäi rysän päältä kiinni!