Synnytystä kaihoava äiti taitaa olla ainoa ihminen, joka ilahtuu kaikista epämääräisistä kivuista. Kun yhtäkkiä kouraisee mahasta tai selästä, silmät syttyvät: "Joko nyt?"

No ei. Tänään on laskettu päivä, eli raskautta on takana 40 viikkoa. Itse asiassa lapsi on ollut jossain muodossa sisälläni noin 38 viikkoa. Olen näet oppinut, että raskausviikkojen laskeminen aloitetaan jo viimeisten kuukautisten alusta.

Edellä mainittu on vain yksi sisäistämäni raskausfakta tuhansien joukossa. Nykyajan naiset ovat todennäköisesti rasite lääkäreille ja kätilöille, sillä mammoilla on aikaa selvitellä internetin kautta asioita oikein asioikseen. Erityisesti äitiyslomalla olen viettänyt aikaa tietokoneen ääressä enemmän kuin kehtaan tunnustaa.

Synnytyssaliin aion kuitenkin mennä ilman muistiinpanoja ja suuria vaatimuksia. Lähinnä olen haaveillut siitä, että lapsi syntyisi hyvävoimaisena ja minulle oltaisiin kilttejä. Alan tosin olla valmis tinkimään tuosta jälkimmäisestä, jos vain pääsisin jo ahertamaan. Nyt Nyyssönen, nyt!